4-6 personer
MARINERADE RÖDBETOR
3
medelstora rödbetor
½
pressad citron
½
tsk havssalt
½
- 1 pressad vitlöksklyfta
Tillsätt citron, havssalt och vitlök i
en relativt stor bunke.
Hyvla rödbetorna med en mandolin eller
så tunt som möjligt med en potatisskalare.
Marinera skivorna i marinaden i ca 30
minuter.
RUCCOLA DRESSING
1½
dl olivolja
2
dl ruccolablad
Zest
och juice från 1 stor väl mogen citron
1
klyfta vitlök
½
tsk salt
Mixa samtliga ingredienser i en
blender eller i en matberedare.
Om du tycker att dressingen blir för
bitter, kan du mixa ner en bit av ett rött äpple.
NÖTOST
1
dl cashewnötter (eller
pinjenötter)
½
dl paranötter
1
tsk näringsjäst (kan uteslutas)
½
dl vatten eller mer
½
liten gul lök
½ -
1 vitlöksklyfta
½
tsk havssalt
½
pressad citron
1 kruka
finbladig persilja
Mixa samtliga ingredienser, förutom
persiljan, i en blender eller i en matberedare.
Tillsätt mer vatten, en tsk i taget,
om du behöver och mixa till osten är slät.
Tillsätt persiljan och mixa till osten
är slät.
INSTRUKTIONER
Lägg ca 1 tsk av nötosten i mitten av
en rödbetsskiva och lägg på ytterligare en rödbetsskiva. Fortsätt till osten är
slut.
Skvätt över dressingen.
Garnera med småbladig ruccola.
Recept och foto lånat från Rawfoodmiddagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar