tisdag 26 augusti 2014

RÖDBETSRAVIOLI

4-6 personer
MARINERADE RÖDBETOR
3 medelstora rödbetor
½ pressad citron
½ tsk havssalt
½ - 1 pressad vitlöksklyfta
Tillsätt citron, havssalt och vitlök i en relativt stor bunke.
Hyvla rödbetorna med en mandolin eller så tunt som möjligt med en potatisskalare.
Marinera skivorna i marinaden i ca 30 minuter.

RUCCOLA DRESSING
1½ dl olivolja
2 dl ruccolablad
Zest och juice från 1 stor väl mogen citron
1 klyfta vitlök
½ tsk salt
Mixa samtliga ingredienser i en blender eller i en matberedare.
Om du tycker att dressingen blir för bitter, kan du mixa ner en bit av ett rött äpple.

NÖTOST
1 dl cashewnötter (eller pinjenötter)
½ dl paranötter
1 tsk näringsjäst (kan uteslutas)
½ dl vatten eller mer
½ liten gul lök
½ - 1 vitlöksklyfta
½ tsk havssalt
½ pressad citron
1 kruka finbladig persilja
Mixa samtliga ingredienser, förutom persiljan, i en blender eller i en matberedare.
Tillsätt mer vatten, en tsk i taget, om du behöver och mixa till osten är slät.
Tillsätt persiljan och mixa till osten är slät.

INSTRUKTIONER
Lägg ca 1 tsk av nötosten i mitten av en rödbetsskiva och lägg på ytterligare en rödbetsskiva. Fortsätt till osten är slut.
Skvätt över dressingen.
Garnera med småbladig ruccola.

Recept och foto lånat från Rawfoodmiddagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar