En god, uppfriskande och nyttig dryck för magen!
0,5
tsk riven muskot
1,2
dl vassle
1 dl
socker
2
liter vatten
2
liter glasburk med tättslutande lock
När vasslen är klar (låt filmjölk rinna av i en silduk över natten), pressa citroner,
riv muskot och blanda ihop alla ingredienser i glasburken.
Stäng locket och
låt glaset stå i rumstemperatur i ca två dygn och ställ sedan in det i kylskåpet.
Fyll gärna upp drycken på flaskor eller drick direkt. Men med tålamod blir den bara bättre efter 3-4 veckor
i kylskåpet. Då blir den också lätt kolsyrad!
Hej! Jag undrar om du använder vanligt socker till denna dryck?
SvaraRaderaJag använder så lite socker som möjligt men när det behövs tar jag kokossocker, vilket jag gör till denna dryck. Honung kan man också pröva.
Radera